Recept: Villámgyors házi jégkrém, a legfinomabb!
Tedd színessé az étkezésed a meleg hónapokban pár könnyed, a gyomrodat kevésbé megterhelő étellel! Próbáld ki Havas Dóra gasztroblogger receptjét. Ezt a jégkrémet bármikor fogyaszthatod – nagy melegben reggeli helyett, uzsonnára vagy akár desszertként is.
Ezeket láttad már?
Recept: Pálcikás házi jégkrém eperrel és tejföllel
Hozzávalók négy személyre: 4 deci tejföl, 2 deci tej, 20 deka eper, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál vaníliakivonat (vagy 1 vaníliarúd kikapart magja), 4-6 db egy decis papírpohár, 4-6 db fapálcika
Így készítsd el
A megtisztított epret tedd egy serpenyőbe a vaníliakivonattal és a mézzel, majd hevítsd addig, amíg levet ereszt és egy kicsit összeesik, ezután hagyd teljesen kihűlni. A tejfölt és a tejet keverd simára, majd forgasd bele a gyümölcsös ragut és szedd kis poharakba vagy jégkrémformába. Ha kész, tedd a formába pálcikát vagy a kanalat, végül tedd négy órára a mélyhűtőbe, hogy megfagyjon.
A recept 2017. júniusi GLAMOUR magazinban jelent meg