Így készítsd el az ősz ízét! Itt a Pumpkin Spice Latte vegán változata!
Az ősz legkedveltebb íze visszatért és mindenki lázban ég. Na de persze nem csak a Starbucksban érhető el ez a finom kávé különlegesség, hanem akár saját otthonunkban is.
Ezeket láttad már?
Igen, igen jól hallottad. Ezt az italt magadnak is elkészítheted otthon a megfelelő összetevőkkel. Bár alapvetően ezeket előre elkészített és ízesített szirupokkal csinálják, nem kell megijedni, mert erre is van egy DIY opció. Nastasha McKeon könyvében a Plant Food Is Medicine-ben pedig megtalálható a tökéletes változata ennek.
Ha szeretsz magadnak otthon elkészíteni mindent, akkor akár az egyik alapját a vaníliás mandula tejet is elkészítheted (bár mi most csak a kávéhoz szükséges recepttel tudunk szolgálni). A többi hozzávaló pedig általánosságban fellelhető otthon vagy pedig üzletekben elérhető. Egy-kettő olyan hozzávaló van, ami kicsit különlegesebb de egy nagyobb bevásárlóközpontban biztosan megtalálod őket.
És akkor az elkészítés
1 adagra
Hozzávalók:
- 240 ml vaníliás mandula tej
- 120 ml cold brew kávé
- 2 evőkanál tökpüré
- 2 nagy magozott datolya
- 1½ teáskanál Pumpkin Spice fűszerkeverék (lejjebb találod)
- ⅛ teáskanál fahéj
- Ízlés szerint jég, általában a pohár ¾ -e
- 3 evőkanál kókusz tejszínhab (opcionális)
Elkészítés:
- A jégen kívül minden összetevőt tegyél egy turmixgépbe és turmixold körülbelül 30 másodpercig, vagy amíg a datolyák szét nem mennek.
- Ezután add hozzá a jeget és turmixold addig, amíg egy frappé állagot nem kapsz.
- A tetejére pedig mehet a kókusz tejszínhab (ha szeretnéd) és már élvezheted is.
Pumpkin Spice fűszerkeverék
- 3 evőkanál őrölt fahéj
- 4 teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
- ⅛ teáskanál jamaicai szegfűszeg
- ¼ teáskanál őrölt feketebors
- ¼ teáskanál őrölt kardamom
Elkészítés:
Egyszerűen keverd össze a hozzávalókat és tárold egy üvegben vagy dobozban.
Őszi ízkavalkádra fel!
Szerző: Vinkovits Adrienn