Próbáld ki ezt a különleges görög finomságot: Töltött szőlőlevél
Ezeket láttad már?
Töltött szőlőlevél
Hozzávalók: 30 darab szőlőlevél, 15 deka rizs, 1 hagyma, 15 deka darált hús, 1 csokor petrezselyem, só, bors, olívaolaj, 3 citrom
Így készítsd el
Mosd meg alaposan a leveleket, tedd forrásban lévő vízbe pár másodpercre, hűtsd le hideg vízzel, majd tedd félre. Míg hűl a szőlőlevél, vágd apróra a hagymát, dinszteld meg olajon. Míg pírul, főzd meg a rizst is. Dobd a hagymára a húst, fűszerezed ízlés szerint, majd keverd össze a kész rizzsel. Tölts meg minden szőlőlevelet, tekerd úgy össze, hogy ne nyíljon szét. Tegyél fel főni vizet egy edényben, nyomkodd bele a citromok levét, majd tedd bele a töltött leveleket és főzd kb. húsz perc alatt készre.