Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta
Annyira szezonális és extrán finom ez a körtés saláta, hogy mostantól minden nap el akarod majd készíteni. Próbáld ki szőlővel és ha még jobban meg akarod bolondítani, dobj rá bátran egy kis prosciutto sonkát.
Ezeket láttad már?
Körtés saláta
Hozzávalók: 2 nagy körte, 200 gramm salátamix, balzsamecet, 1 közepes lilahagyma, 1 marék pirított tökmag, só, bors, olívaolaj,
Így készítsd el
Mosd meg a körtét, vágd tetszőleges szeletekre, majd tedd mindent egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Süsd 185 fokon 8-10 percig. Amikor megsült és a teteje kellően karamelles lett, vedd ki és hagyd kihűlni. Vágd apróra a hagymát, halmozz egy tányérra a salátából, locsold meg olajjal, tetszőleges balzsamecettel, fűszerezd kedvedre és mehet bele a tökmag és a hagyma is. Ezután halmozd rá a kihűlt körtéket, forgasd össze. Ha szeretnéd fokozhatod a végeredményt egy kis kéksajttal és dióval is.