Olé! Pina Colada süti a kedvenc koktéodhoz
Miért kellene bajlódnod a sütéssel, ha anélkül is remek desszerteket tudsz készíteni? Keverd be a kedvenc pina colada koktélodat és készítsd el mellé ezt a pofonegyszerű édességet!
Ezeket láttad már?
Pina colada szelet
Hozzávalók kb. 18 szelethez: 40 dkg vaníliás ostya / vaníliás nápolyi, 40 dkg tisztított ananász hús, 20 dkg aszalt meggy, 10 dkg vaj, 50 dkg mascarpone, 3 evőkanál cukor, 2 dl kókusztej, 1 tasak expressz zselatin fix, 3 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék
Így készítsd el
Tedd az ostyát egy zacskóba, zúzd össze egy sodrófa segítségével. Pürésítsd egy aprítógépben az ananászt (ha konzerv, előtte jól csepegtesd le). Vágd apróra az aszalt meggyet, a vajat pedig olvaszd meg. Ezután keverd össze a zúzott vaníliás ostyát az olvasztott vajjal, és nyomkodd egy 25X20 cm-es tepsibe. Keverd el a mascarponét a cukorral, kókusztejjel és a zselatinfixxel simára. Verd a tejszínt kemény habbá, majd forgasd bele a krémbe. Add hozzé az ananászpürét, az aszalt meggyet, és oszlasd el az ostyás keveréken. Szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel, majd pihentesd legalább három órát a hűtőben.