Nutellás is, keksz is: íme az új kedvenc desszerted
A nutella lágysága, a tészta omlóssága teszi tökéletessé ezt a finomságot.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 12 teáskanál mogyorókrém, 12,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 16 dkg liszt, 8 dkg kakaópor, fél teáskanál só, fél teáskanál szódabikarbóna
Így készítsd el
Bélelj ki egy sütőpapírral egy tepsit, halmozz rá 12 teáskanálnyi nutella-kupacot, majd tedd be a fagyasztóba fél órára. Keverd össze a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojást. Vegyítsd el a lisztet, a kakaót, a sót és a szódabikarbónát, majd add hozzá a vajas keverékhez. Formázz a tésztából 12 gombócot, lapítsd le, tegyél a kis lepények közepébe egy-egy darab fagyasztott nutellát. Formázd gombóccá úgy, hogy a nutellát mindenütt beborítsa a tészta. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Helyezd a sütiket nem túl közel egymáshoz sütőpapírral bélelt tepsire, süsd 10-12 perc alatt készre. Ha kész hagyd a tepsin öt percet hűlni, majd tedd tányérra.