Nincs olyan pasi, akit ezzel az étellel ne hódítanál meg
A héten bármikor elkészítheted, garantáltan óriási sikere lesz. Hogy milyen ételről van szó? Bemutatjuk a vasalt csirkét, grillezett római salátával, paradicsommal és petrezselymes pestóval.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb méretű egész csirke (kb. 70-80 dkg), 2 db római saláta, 4 db paradicsom
A páchoz: 4 citrom leve, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál durva szemű só, 5 gerezd fokhagyma, 1 ág rozmaring , 5 csilipaprika, 2 mokkáskanál durvára őrölt bors
A kenegetéshez: 1 dl olívaolaj, 2 citrom leve
A pestóhoz: 5 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg pirított fenyőmag , 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj
Így készítsd el
Távolítsd el a csirke gerincét, mosd meg a húst, és kissé lapítsd ki. Vágd ketté a két melle között, majd tedd tepsibe. Hámozd meg a fokhagymát, vágd össze a zöldfűszerekkel együtt. Kapard ki a csili magjait, ezután aprítsd fel a paprikát. Közben a páchoz keverd ki a citrom levét, az olívaolajat, a sót, a fokhagymát, a paprikát, a borsot. Ha megvagy, dörzsöld be a páccal. Hagyd szobahőmérsékleten egy-két órát állni lefedve a bedörzsölt páccal. Míg pihen a hús, elkészítheted a pestót. Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, zúzd aprítóban péppé, majd tedd félre. Vedd ki a csirkét, tisztítsd le, töröld szárazra. Keverd el a visszamaradt páclevet az olajjal és a citromlével. Süsd öt percig a csirkét a bőrös oldalán, majd fordítsd meg és süsd ismét öt percig, közben folyamatosan kenegesd. Ezt addig ismételd, míg a bőre szép barnára pirul. Tisztítsd meg a római salátát és a paradicsomot, majd vágd félbe és grillezd négy-öt percig. Ha kész, tálald a csirkével és a pestóval.