Nincs karácsony sajttorta nélkül! Laktóz és-gluténmentesen!
Dobd fel az ünnepet ezzel a mennyei laktóz és-gluténmentes sajttortával! Meglátod, a matcha zöldteapor még páratlanabbá varázsolja. Próbáld ki te is!
Ezeket láttad már?
A matcha egy olyan zöld tea, melynek a tealeveleit porrá őrlik. A vitaminok és ásványi anyagok mellett antioxidánsokban is gazdag, a koffeintartalma magas. Por állaga miatt könnyen belesüthető brownie-ba, muffinba vagy akár levesekbe, krémekbe is keverhető.
Matcha sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez:
Az alaphoz: 15 dkg (gluténmentes) csokis keksz
5 dkg (laktózmentes) vaj
A krémhez: 35 dkg (laktózmentes) sajtkrém, 1,5 dl (laktózmentes) joghurt, 10 dkg nádcukor, 3 teáskanál matcha zöldteapor
2 dl (laktózmentes) tejszínhab, 1 csomag zselatinfix, 1 citrom leve és héja
A tetejére: 10 dkg (gluténmentes) keksz vagy csokis müzli
Így készítsd el
Daráld le a kekszet mixerben, a vajat melegítsd fel és keverd össze a keksszel. Nyomkodd bele egy 20 cm-es tortaformába, és hűtsd 30 percet hűtőben. A sajtkrémet keverd össze a joghurttal, a cukorral és a matcha porral.
Ezt olvastad már? Készítsd el a legfinomabb karácsonyi kiflit!
A tejszínt verd habbá a zselatinfixszel, majd forgasd össze a joghurtos masszával. Ízlés szerint egy citrom a héjat is belereszelhetsz és add hozzá a levét is. A krémet kend rá a kekszalapra, majd hagyd hűtőben megszilárdulni (2-3 óra). A tetejét díszítsd kekszmorzsával, csokis müzlivel vagy darált magvakkal.