Nem lehet ellenállni neki: Nutellás sajttorta pirított mogyoróval
Ezt a tortát nagyon egyszerű elkészíteni. Csak arra gondolj, hogy már előző este állítsd össze, és tedd be a hűtőbe. Sajnos pont annyira finom, mint ahogy gondolod, jobb lesz, ha akkor készíted, ha vársz valakit, mert a végén egyedül befalod az egészet!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 10 szelethez A kekszalaphoz: 5 dkg tisztított mogyoró + 5 dkg a díszítéshez
25 dkg háztartási keksz (vagy készen kapható kekszmorzsa), 10 dkg vaj, 2 evőkanál mogyorókrém (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
A krémhez: 50 dkg sajtkrém, 40 dkg mogyorókrém, 3 dl hideg tejszín (30%-os), 10 dkg porcukor
Így készítsd el:
1. Tedd a kekszet nejlontasakba és törd össze sodrófával. Pirítsd világosra a mogyorót egy serpenyőben, ha kihűlt, ezt is törd össze. A vajat olvaszd meg.
2. A kekszmorzsát és a pirított mogyorót keverd jól össze egy tálban jól az olvasztott vajjal és a két evőkanál mogyorókrémmel A keveréket nyomkodd bele egy 24 cm-es kapcsos tortaformába. A kekszes alapot tedd hűtőbe, míg elkészíted a krémet.
3. A tejszínt verd kemény habbá. A sajtkrémet, a mogyorókrémet és a cukrot alaposan keverd el. Az így kapott krémet óvatosan kanalazd 2-3 részletben a tejszínhez. Kend rá a krémet a kekszalapra, majd szórd meg a pirított mogyoróval, és tedd egy éjszakára a hűtőbe.