Ne vegyél szaloncukrot, hanem készítsd el te magad!
Marton Adri, a gyönyörű gasztroműsorvezető karácsonykor természetesen mindenféle finomsággal meglepi szeretteit, de azt mondja, nem kezd el hetekkel korábban készülődni, mert nem akar idegroncs anyuka lenni. Mindig csak aznap sütök-főzök, könnyen és egymással párhuzamosan elkészíthető ételeket.
Ezeket láttad már?
Íme Marton Adri egyik ínycsiklandozó receptje:
Málnazselés szaloncukor
A klasszikus ízvilág rajongóinak jó szívvel ajánlom, mert felidézi az emlékeket, ugyanakkor könnyen és gyorsan elkészíthető otthon is, nincs szükség komoly előkészületekre. Összecsomagolása valódi közösségépítő program lehet, ami valljuk be, újabb alkalom a szaloncukor ízlelésére.
Hozzávalók:
Szaloncukor:
Bevonat:
- 20 dkg étcsoki
- 3 ek kókuszzsír
Elkészítés:
1. A málnát a cukorral, a citromhéjával és levével, a szörppel, és az almalével felfőzzük, majd átszűrjük.
2. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a lapzselatint és kb. 1 percig főzzük.
3. Szilikon jégkockatartóba vagy kisebb tepsibe öntjük és min. 3 órára hűtőbe tesszük.
4. A csokit a kókuszzsírral megolvasztjuk, belemártjuk a zselékockákat és visszatesszük a hűtőbe dermedni.