A titkos hozzávaló, amitől klasszisokkal finomabb lesz a bejgli

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha karácsony, akkor bejgli! De mit szólnál, ha idén ezt az ünnepi klasszikust megbolondítanád kicsit - mondjuk egy olyan hozzávalóval, amiről eddig azt gondoltad, nagyon távol áll ettől a desszerttől? A főhősünk a narancs, és hidd el, ha kipróbálod, soha többé nem hagyod ki belőle!

Fotó: Shutterstock

Ideje megreformálnod a klasszikus bejgli fogalmát, de ne aggódj, nem kell túlzásokba esned. Ebben a narancsos-mákos variációban pont az a jó, hogy hasonlít a hagyományos, megszokott ízekhez, ugyanakkor mégis van benne pár plusz csavar, amitől eltér a klasszikus variációtól. A mák és narancs tökéletes kombinációja pazar ízélményt ad, még akkor is, ha korábban nem rajongtál a mákból készült desszertekért. Szerezd be az alapanyagokat, hívd át a barátnőidet, készítsétek el közösen ezt a pazar finomságot. Meglátod, ezért a karácsonyi finomságért megéri időt és energiát befektetni.

Narancsos-mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • fél citrom héja

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

  • 20 dkg mák
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg aranymazsola
  • 3 evőkanál narancslekvár
  • fél narancs héja

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2,5 evőkanál víz
  • aranymazsola
  • 2 tojás

Így készítsd el

Langyosítsd fel a tejet, morzsold el benne az élesztőt, tedd félre húsz percre. Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a porcukrot, morzsold bele a vajat. Mehet hozzá a tojás sárgája, a csipet só, a citrom és a narancs héja, majd az élesztős tej. Jól gyúrd össze, miután összeállt a tészta, formáld gombócba, tekerd fóliába és rakd egy órára a hűtőbe. Míg pihen a tészta, készítsd el a tölteléket. Forrald fel a tejet a mákkal, a porcukorral, folyamatosan főzd sűrű krémmé. Rakd félre, várd meg, hogy kihüljön. Vedd ki a tésztát a hűtőből, oszd négy részre. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. Nyújtsd téglalap alakra, kissé hajtsd vissza a széleit. Kend meg a tésztát a lekvárral, mehet rá a mákos töltelék és a mazsola negyede. Tekerd fel, végezd el ezt a műveletet a másik három tésztával is. Ha kész, szurkáld meg villával a bejglik tetejét, kend le mindet tojással. Tedd sütőbe 35-40 percre. Míg sülnek a bejglik, készítsd el a cukormázat. Tedd a mazsola kivételével az összes hozzávalót egy tálba, habverő segítségével verd kemény krémmé, majd mehet a hűtőbe. Miután megsültek és kihűltek a bejglik, kend meg a tetejüket a mázzal, végül szórd meg mazsolával.

Jöhet még néhány karácsonyi finomság?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Az 51 éves Heidi Klum forró fotójától azonnal zavarba jössz, kamerák előtt villantotta meg a mellét

Az 51 éves Heidi Klum forró fotójától azonnal zavarba jössz, kamerák előtt villantotta meg a mellét

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)