Napi recept: készítsd el az egyik legfinomabb menzás desszertet
Hamarosan indul az új tanév, és egyúttal újra dübörögnek a megszokott menzás ízek. A tejberizs az egyik nagy kedvencünk, szinte biztos, hogy aki megkóstolja azonnal repetázni akar. Ha hasonló élményre vágysz, készítsd el otthon te is ezt a finomságot természetesen egy kis plusz csavarral, ami még magasabb szintre emeli az ízélményt.
Ezeket láttad már?
Tejberizs málnával
Hozzávalók: fél liter tej, 1 vaníliarúd magja, 4 evőkanál barnacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 deci bögre rizs, 1 deci víz, 5 deka vaj A tetejére: 20 deka fagyasztott málna, 2 evőkanál cukor, pár csepp citromlé
Így készítsd el:
Add a vizet a tejhez, kezdd el főzni, add hozzá a cukrokat, a vanília kikapart belsejét. Ezután mehet bele a rizs, főzd addig míg meg nem puhul. Amikor kész, fedd le egy fedővel, előtte add hozzá a vajat, keverd el és hagyd pihenni. A málnás feltéthez tedd egy lábasba a málnát, a citromlevet és a cukrot, kezdd el melegíteni. Amikor megolvadt a gyümölcs és a cukor, főzd még pár percig. Ha szeretnéd pürésítheted, vagy akár darabosan is ráteheted a tejberizs tetejére.