Napi recept: zöldborsó-erőleves
Ebben a hideg zimankóban jól fog jönni Fördős Zé szuper levese, ami nem csak táplál, de extra energiát is ad, hogy mindig lendületben maradj.
Ezeket láttad már?
Zöldborsó-erőleves
Hozzávalók 2 személynek: 30 dkg fagyasztott zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 2 csipet szerecsendió, só, fehérbors, pár szál zöldborsócsíra. A juhtúrós zöldborsó-galuskához: 3 púpozott evőkanál juhtúró, 3 púpozott evőkanál zöldborsópüré, 6 csapott evőkanál búzadara, fél mokkáskanál só, 1 csipet őrölt szerecsendió
Így készítsd el:
Egy edényben kevés sóval forralj fel vizet és dobd bele a zöldborsót, majd két perc múlva az egész csokor petrezselymet is. További egy percig blansírozd, majd az egészet szűrd jeges vízbe. Ha megvagy, hat deci forró vízzel, sóval, fehérborssal és szerecsendióval turmixold össze a borsót és a petrezselymet, míg teljesen homogén levest kapsz. Ezután öntsd gézzel vagy textilpelenkával bélelt szűrőbe, majd a textilt összecsavarva óvatosan facsard ki az összes levet. A visszamaradt borsópüréből közben készítsd el a galuskákat: egy tálban keverd simára a zöldborsópürét, a juhtúrót és a búzadarát, ízesítsd sóval, szerecsendióval. Hagyd legalább fél órát állni, amíg a búzadara megpuhul, majd formázz belőle kis galuskákat. Ha kész, sós, lobogó-forró vízben főzd a gombócokat 7-9 perc alatt készre. Tálalásnál merd a tányérba a levest, helyezd bele a galuskákat és dekoráld zöldborsócsírával.
A recept eredetileg a GLAMOUR magazin 2016. májusi számában jelent meg.