Napi recept: vegán lencseleves, ez legyen az első, amit megkóstolsz újévkor!
A népi babonák szerint, aki újévkor lencsét eszik, annak nem lesznek anyagi gondjai az elkövetkező egy évben. Ha ránk hallgatsz, próbáld ki ezt a pofonegyszerű vegán lencselevest, ami annyira finom, hogy ezentúl az év többi napján is el fogod készíteni.
Ezeket láttad már?
Napi recept: vegán lencseleves
Hozzávalók:
- 30 deka lencse
- 2 kisebb fehérrépa
- só
- bors
- 2 kisebb répa
- 1 kisebb zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- majoránna
- babérlevél
- fél citrom leve
- kömény
- két deci kókusztejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- friss koriander
Így készítsd el
Ha nem konzerves lencséből készíted, előző este áztasd be a lencsét hideg vízbe. Hámozd meg a zöldségeket, aprítsd össze a hagymát is, tedd egy lábasba. Pirítsd meg az olajon, nyomd hozzá a fokhagymát is. Darabold apróra a répákat, a zellert, majd a lencsével együtt dobd rá a hagymás alapra. Pirítsd pár percig, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Mehet bele só, bors, ízlés szerint a fűszerek és koriander fele. Főzd fedő alatt alacsony lángon harminc percig, közben folyamatosan adagolj hozzá még a fűszerekből. Az utolsó tíz percben öntsd hozzá a citrom levét és a kókusztejszínt is. Vedd le a fedőt és kevergesd, amíg be kicsit be nem sűrűsödik. Találáskor szórd meg a friss korianderrel.