Íme a tökéletes almás pite receptje!
Mindig az a legjobb választás, ha szezonális zöldségekből és gyümölcsökből próbálsz alkotni a konyhában, hiszen mindig ezekben van aktuálisan a legtöbb vitamin.
Ezeket láttad már?
Az alma az egyik legnépszerűbb őszi alapanyaga a süteményeknek, saját ízlésednek megfelelően választhatsz inkább savanykásabb, vagy éppen kifejezetten édesebb típust a kedvenc sütidbe. Az almás pite az egyik legegyszerűbb, de egyszersmind az egyik legfinomabb sütemény, pláne ha egy kis extrával dobod fel!
Fahéjas almás pite karamellás vanília fagyival
Hozzávalók: 40 deka liszt, 10 deka vaj, 1 csipet só, 2 tojás, 40 deka alma, 10 deka cukor, 1 teáskanál fahéj, vanília fagyi, karamell öntet
Így készítsd el:
Gyúrd össze a lisztet a vajjal, a tojással és a csipet sóval. Tedd fél órára a hűtőbe, majd ha letelt az idő, nyújtsd ki egy kilisztezett deszkán. Tedd a háromnegyedét egy piteformába. Szúrd meg villával, majd helyezd 180 fokos sütőbe 15 percre. Közben hámozd meg az almát, vágd aprókockára, keverd el a cukorral és a fahéjjal. Tedd a megsült tésztára, majd a tészta negyedével fedd be a tetejét. Süsd további húsz percet. Míg sül a pite készíthetsz házi karamellszószt. Ehhez melegíts fel 10 deka vajat, húsz deka cukorral és egy deci tejszínnel. Amikor kellően aranybarna lesz, leveheted a tűzről. Tálald a sütit vanília fagyival és karamellöntettel.