Napi recept: Készítsd el a Szex és New York legfinomabb tortáját
Remek finomsággal indítjuk a hetet. Íme a híres Magnolia Bakery receptje, amit Carrie Bradshaw tett híressé, A Szex és New York egyik részében. Készítsd el te is!
Ezeket láttad már?
Minitorta
Hozzávalók (24 darabhoz vagy 10 cm átmérőjű tortához): 1 bögre (2.5 dl-es bögre) szobahőmérsékletű vaj, 4 db közepes tojás, 1 bögre kristálycukor, fél teáskanál só, 2,5 bögre liszt, 2, 5 teáskanál sütőpor, 1 bögre tej, ízlés szerint vanília
A mascarpone krémhez: 110 g vaj, 500g mascarpone, 110g porcukor összekverve, ételfesték
Így készítsd el:
A robotgéppel sokkal szebb, csomómentes lesz a tészta, és nem mellékesen kevesebb takarítással is jár, a sütés utáni rendrakás. Ha fent megadott sorrendbe teszed be a hozzávalókat, nem is kell másik edényt használni, de mindegyiket egy-két percig dolgozd el robotgéppel, mielőtt a következő hozzávalót adagolod. Az egész tojásokat is egyesével kell hozzáadni. Miután kész a tészta, fagylaltos kanállal szépen ki tudod adagolni a kapszlival kibélelt muffinformába, és már mehet is a sütőbe. Ha szép egyforma méret süteményeket szeretnél, fagylaltos kanállal mérd ki a gombócokat, ha kicsi tortát sütsz, akkor oszd el a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformákban. Mi 10 cm-es kis csatos tortaformát használtunk.
Süsd előmelegített sütőben kb. 175 °C fokon 22-24 percig. A tortaformát picit tovább, 35-40 percig hagyd a sütőben, de közben mindenképpen végezz tűpróbát. Szép aranysárgára kell sütni.
Ha megvan a tészta, készítsd el a krémet. Tedd egy tálba a vajat és a porcukrot, keverd jól el, majd adagold hozzá a mascarponét. Keverd jól össze, oszd ketté a krémet. Az egyik feléhez adj színes ételfestéket, a másik felével pedig kend meg a torta belsejét vagy töltsd meg a cupcake-eket.
A színes krémet pedig egy habnyomó segítségével vidd fel a tortára vagy süteményekre.
Jó, ha tudod:
- A vaj, a tojás és a tej használat előtt mindig legyen szobahőmérsékletű. A vaj éppen annyira legyen puha, hogy benne maradjon az ujjlenyomat.
- Mielőtt hozzákezdesz a tészta elkészítéséhez, gyújtsd be a sütőt 175-180 °C fokra, mire végzel a sütő már készen is áll.
- Ebben az esetben sima sütő funkciót használj, a légkeverésestől púpos lesz a torta.
- Mindig a sütő közepére tedd a sütőformát.
A recept eredetileg a 2015-ben a GLAMOUR decemberi számában jelent meg.