Ezt a sütőtök krémlevest bárki el tudja otthon készíteni
Igazi őszi finomságot, egy finom sütőtökkrémlevest mutatunk, ami nem csak szezonális, de igazi melengető ebben a cudar időjárásban
Ezeket láttad már?
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók: 60 deka sütőtök, 2 közepes burgonya, 1 hagyma, két gerezd fokhagyma, 1,5 deci alaplé, 2 gerezd fokhagyma, 2 deci főzőtejszín, 1 nagy marék tökmag, 1 nagy pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy, só, bors, vaj, 3 teáskanál barnacukor
Így készítsd el
Süsd meg a sütőben a sütőtököt. Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát, majd olvaszd meg a vajat és dobd rá, pirítsd üvegesre a hagymát. Amikor kész, mehet rá a krumpli, sózd, borsozd, mehet rá az alaplé is, engedd fel legalább háromszoros mennyiségű vízzel. Főzd jól össze, majd mehet bele a megsült tök belseje és a cukor is. Pépesítsd egy botmixer segítségével, és tedd vissza a tűzre. Mehet bele a főzőtejszín, főzd tíz percig és már kész is. A tökmagot pirítsd meg és találáskor halmozd a levesbe a pirított kenyérkockával együtt.