Napi recept: Brutál finom sós karamellás palacsinta
Ez a házi sós karamellás palacsinta recept annyira pazar, hogy már az első kóstolás után rá fogsz kattanni. Ha ránk hallgatsz, készíts rögtön dupla adagot.
Ezeket láttad már?
Amerikai palacsinta, banánnal, házi sós karamellával
Hozzávalók: 20 deka liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 1 evőkanál cukor, fél csomag sütőpor, 1 deci tej, 2 teáskanál olaj, 3 banán, pirított mogyoró
A sós karamellhez: 30 deka vaj, 4 deci habtejszín, 12 deka cukor, 3 csipet só, 1 deci víz
Így készítsd el
Először állítsd össze a palacsintatésztát. Rakj minden alapanyagot a banán és a mogyoró kivételével egy tálba. Jól dolgozd össze robotgép segítségével és tedd félre. A házi karamellhez fogj egy lábast rakd bele a vizet, a cukrot, majd kezdd el hevíteni. Vigyázz, ne magas fokozaton tedd mindezt, mert hamar leég. Amikor szép aranybarna színe lesz, vedd le a tűzről, tedd hozzá a vajat, keverd el benne. Ezután mehet hozzá a só és a tejszín is. Forrald pár percet, míg fel nem veszi a massza állagot. Ezután húzd félre. Fogj egy serpenyőt, hevíts egy kis olajat, majd halmozd rá kis körökben a tésztát. Miután minden tészta elfogyott, vágd karikára a banánt és ha korábban nem tetted, aprítsd fel, majd pirítsd meg a mogyorót is. Építs a palacsintákból tornyot, akár minden réteg közé rakhatsz a mogyoróból, akár a banánból is, de akkor is imádni fogod, ha csak a tetejére halmozol. Ha elkészült, végül csurgasd le a házi karamellel.