Napi recept: rizses zöldséges tál -Porkoláb Eszter dietetikus egy szuper vacsorát ajánl
Végre itthon, végre vacsi. A hűtőben mindig van kész basmati rizs, pirítok hozzá zöldséget, meglocsolom olívaolajjal és kevés szójaszósszal. Ízben és tápanyagban is bomba!
Ezeket láttad már?
Rizses zöldséges tál
Hozzávalók: 1 szál sárgarépa, 2 zellerszár, 1 piros kaliforniai paprika, 1 cukkini, 1 nagy zellergumó, 200 gramm basmati rizs, só, bors, koriander levél, őrölt koriandermag, kurkuma, 1 evőkanál olívaolaj
Így készítsd el
Tisztítsd meg és aprítsd fel a zöldségeket. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, szórd bele az őrölt koriander magot és a borsot, majd add hozzá a pirított zöldségeket és addig pirítsd, amíg villával át tudod szúrni. Közben pucold meg a zellergumót és vágd kockákra , sózd, borsozd, szórd meg egy kis kurkumával. A sütőt melegítsd elő 200 fokra és tedd be sülni 30 percre.
A basmati rizst megfőzöm majd összekeverem a zöldségekkel, tálalásnál a zellerkockákat rápakolom. Díszíthetjük szezámmaggal.