Ha valamit, akkor ezt a pisztáciás répatortát feltétlenül meg kell kóstolnod
Mindenkinek van legalább egy süti (jobb esetben több) az életében, aminek már a gondolatától összefolyik a nyál a szájában. Nekünk ez pisztáciás répatorta örök toplistás helyen szerepel a desszert-ranglétrán.
Ezeket láttad már?
Pisztáciás répatorta
Hozzávalók a tésztához: 350 gramm liszt, fél csomag sütőpor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 20 deka barnacukor, 20 deka répa, két teáskanál fahéj, 20 deka pisztácia, 1 deci olaj, 1 deci mandulatej, 1 csipet só, A pisztácia krémhez: 30 deka pisztácia paszta, 1 érett avokádó, 1 teáskanál keményítő, 2 teáskanál kókuszzsír, 2 evőkanál juharszirup, 2 teáskanál vaníliaaroma, fél deci kókusztejszín
Így készítsd el:
Először készítsd el a krémet. Mérd ki a pasztát egy tálba, közben pucold meg az avokádót, jól nyomkodd össze egy villával. Add hozzá a pasztádhoz, mehet hozzá a keményítő, juharszirup, a kókuszzsír, a vaníliaaroma, és a kókusztejszín. Jól dolgozd össze, tedd két órára a hűtőbe az így kapott krémet. Míg pihen a krém, készítsd el a tortát. Hámozd meg a répát és a pisztáciát. Előbbit reszeld le, utóbbit pedig aprítsd össze egy aprítógépben. Vegyél ki belőle egy maréknyit, tedd félre. Rakj minden alapanyagot egy tálba, keverd jól össze, majd öntsd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Süsd 180 fokon kb. 20 perc alatt készre. Várd meg, hogy jól kihűljön, ekkor vágd két lapra. Kend meg a tortalap alsó részét a krém háromnegyedével. Szórd meg a maradék pisztácia felével. Helyezd rá a tetejét, majd mehet rá a krém, és a pisztácia. Tedd hűtőbe további két órára.