Napi recept: omlós, farsangi fánk
Még nem késő összedobnod egy finom farsangi fánkot. Ezzel a bombabiztos recepttel garantált lesz a sikerélményed.
Ezeket láttad már?
Omlós, farsangi fánk
Hozzávalók:
- 50 deka liszt
- 5 deka élesztő
- 15 deka cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 deci tej
- 4 tojás
- 15 deka vaj
- egy üveg lekvár
- olaj a sütéshez
Így készítsd el
Melegítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, keverd hozzá a cukrot. Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, mehet hozzá a tojás, a vaníliás cukor, az olvasztott vaj. Miután felfutott az élesztő (kb. 10 perc), tedd ezt is a tálba és határozott mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát. Ha kész, takard le, pihentesd hatvan percet, majd nyújtsd ki egy lisztezett deszkán. Szúrd ki a formákat, helyezd tálcára, mindegyik közepébe szúrj egy kis lyukat. Hagyd kelni további húsz percet, majd süsd forró olajban minden oldalát arany barnára. Fogyaszd házi lekvárral!