Napi recept: könnyű epres túrótorta - tökéletes hétvégi választás
Most van szezonja, használd ki, hogy friss, hazai szamócát is lehet már kapni. Magában is imádjuk, de itt egy ínycsiklandó sütirecept.
Ezeket láttad már?
Ez a lágy túrós, epres torta egy kis házi piskótával tökéletes választás a hétvégére. Szerezd be még ma a hozzávalókat.
Epres túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 tojás
- 1 deci víz
- 30 deka liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 1 kiló túró
- 20 deka zselatin
- 1 deci tej
- 20 deka eper
- 200 gramm mascarpone
- 20 deka cukor
- 1 citrom héja és leve
A tetejére:
- 25 deka cukor
- 1 kiló eper
Így készítsd el:
Válaszd ketté a tojásokat. Add hozzá a vizet, majd keverd habosra a sárgáját a cukorral, sóval, dolgozd el benne a vizet. Verd keményre a fehérjét, forgasd bele óvatosan. Öntsd a masszát egy formába, süsd 185 fokon kb. 15 perc alatt készre. A töltelékhez forrald fel a zselatint a tejben, hagyd kihűlni. Egy villával jól dolgozd el a túrót, keverd hozzá a cukrot, a citromot, az apróra vágott epret. Lazíts egy kicsit a krémen egy habverő segítségével. Öntsd hozzá a kihűlt zselatint, keverd el. Miután kihűlt a piskóta, oszlasd el rajta a krémet és mehet is a hűtőbe. A tetejéhez főzd fel az epret a cukorral, egy botmixer segítségével turmixold össze, várd meg hogy kihűljön és csorgasd a süti tetejére.