Napi recept: karácsonyi cupcake
Dobd össze a pofonegyszerű, de annál látványosabb sütit, amit Csutorás Anna cukrász, gasztroblogger ajánl neked.
Ezeket láttad már?
Karácsonyi cupcake
Hozzávalók 16 kisebb darabhoz: 240 g liszt, 150 g natúr joghurt, 170 g cukor, 1 csomag vaníliáscukor, fél csomag sütőpor, 3 tojás, 100 g vaj olvasztva, piros ételfesték. A krémhez: 400 ml habtejszín, 400 g mascarpone, 50 g porcukor, színes ételfesték. A tetejére: cukorgyöngyök, mézeskalács figurák
Így készítsd el
Tedd a lisztet és a sütőport egy tálba, egy másikba a tojásokat, add hozzá a cukrokat és keverd jól ki. Ezután mehet hozzá a joghurt, adagold hozzá a lisztes keverékhez és végül öntsd hozzá az olvasztott vajat is. Jól keverd ki és felezd el a tésztát. Az egyik feléhez rakj ételfestéket, majd adagold muffin formákba. Süsd 185 fokon húsz perc alatt készre. Míg sül a tészta, verd kemény habbá a tejszínt, adagold hozzá óvatosan a cukrot és a mascarponét. Ízlés szerint rakhatsz hozzá ételfestéket, majd adagold habzsákba és tedd a hűtőbe addig. Ha kihűltek a muffinok, halmozd rájuk a krémet és díszítsd kedved szerint.
Kövesd Annát az Instagramon az @annacakes_budapest @annacsutoras oldalakon, ahol további szuper recepteket oszt meg veled!