Grillre fel! Készítsd el legfinomabb grill fogásokat - Mai recept: Grillezett csirkemell friss salátával
Itt a nagyszerű lehetőség, hogy a grillezés terén is villants valami finomságot. Ezen a héten mesés kreációkat mutatunk, amik különösen jól esnek majd a nagy melegben. Elő a grillsütővel, szerezz be néhány alapanyagot, készíts előre el néhány finom pácot és kezdődhet a grillkaland!
Ezeket láttad már?
Grillezett csirkemell salátával
Hozzávalók a csirkéhez: fél kiló csirke mell, só, bors
A páchoz: 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, fél citrom leve, só, bors, olívaolaj
A salátához: 1 csomag salátamix, 1 marék rukkola, só, bors, olívaolaj, pár csepp citromlé, 1 teáskanál balzsamecet
Így készítsd el
Mosd meg a húst, vágd szeletekre, sózd, borsozdés tedd be a hűtőbe. Készítsd el a pácot, keverd össze a hosszávalókat, jól kend meg vele a húsokat és rakd vissza hűtőbe. Ha ránk hallgatsz csináld meg előző este és hagyd a húst legalább hat órát a pácban állni. Melegítsd elő a grillt, közben készítsd el a salátát. Halmozd a zöldséget egy tálba, ízesítsd, locsold meg olívaolajjal, pár csepp citromlével, balzsamecettel. Keverd jól össze és rakd félre. Végül nincs más hátra, grillezd meg a húsokat szép arany barnára.