Gluténmentes citromtorta recept húsvétra
Itt az ideje leporolni a konyhai eszközöket, a húsvéti sütiformákat, kiszúrókat, indulhat a húsvéti sütés-főzés! Kezdésnek indítsd a kísérletezést ezzel a citromos, gluténmentes finomsággal. Nem bánod meg!
Ezeket láttad már?
Gluténmentes, húsvéti citromtorta recept
Hozzávalók:
- 300 gramm gluténmentes liszt
- 5 tojás
- 20 deka cukor
- 2 citrom leve
- 1 citrom héja lereszelve
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 10 deka vaj
A krémhez:
- 250 gramm mascarpone
- 1 citrom leve
- 15 deka cukor
- 2 deci tejszín
Így készítsd el
Válaszd ketté a tojásokat, add a sárgájához a sima és a vaníliás cukrot, kis darabokban a vajat, majd keverd jó habosra. Ezután mehet bele a sütőpor, a citrom héja, leve, végül szitáld bele a lisztet is. Jól dolgozd el, tedd félre. Verd kemény habbá a fehérjét, óvatosan adagold (vigyázz, hogy ne törjön) a többi alapanyaghoz. Forgasd össze, rakd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Süsd 185 fokon kb. húsz perc alatt készre. A krémhez tedd a mascarponét egy tálba, add hozzá a citrom levét, a cukrot. Dolgozd jól össze, és egy másik tálban verd kemény habbá a tejszínt. Add hozzá a mascarponés krémhez, forgasd össze és kend a kihűlt tortára.