Napi recept: Ez a fügés pite, az ősz kedvence
A füge az ősz egyik kedvenc gyümölcse, rengeteg finomság alapja. Próbáld ki ezzel a krémsajtos pitével, egyszerűen imádni fogod.
Ezeket láttad már?
Fügés, krémsajtos pite - recept
Hozzávalók: 30 deka liszt, 25 deka vaj, 1 csipet só, 2 csipet cukor, 1 deci, 1 tojás A krémhez: 25 deka mascarpone, 15 deka cukor, 3 evőkanál méz, 1 citrom héja, 25 deka túró, fügelekvár, friss füge
Így készítsd el a fügés pitét:
Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a száraz hozzávalókat, majd mehet hozzá a tojás, a kockára vágott hideg vaj és a víz. Gyúrd addig, míg összeáll a tészta. Ha kész, tedd félórára a hűtőbe.
Míg pihen, készítsd el a krémet. Keverd el a krémsajthoz a cukrot és a mézet, reszeld hozzá a citrom héját. Add hozzá a túrót és egy robotgép segítségével dolgozd jól össze. Tedd a hűtőbe. Ha letelt az idő, nyújtsd ki a tésztát, rakd egy kivajazott piteformába. Egyengesd el alaposan, majd mehet a 185 fokos sütőbe kb. 15-20 percre.
Miután elkészült és kihűlt, kend meg a tésztát fügelekvárral. Ezután halmozd rá a korábban elkészített krémet, és végül díszítsd tetszés szerint friss fügével.