Napi recept: Fekete Erdő pohárkrém
Egy könnyed, meggyes pohárkrém méltó lezárása a karácsonyi forgatagnak. Ha nincs erőd piskótát sütni, használhatsz babapiskótát is, így időt és energiát spórolsz. Imádni fogod!
Ezeket láttad már?
Napi recept: Fekete Erdő pohárkrém
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 deka liszt
- 10 deka cukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kakaó
A krémhez
- 5 deci tejszín
- 1 üveg meggy
- 20 deka cukor
- 1 tábla étcsokis
Így készítsd el
Kezdd a piskótával a műveletet, válaszd ketté a tojásokat, kavard ki jól a sárgáját a cukor felével, szitáld bele a lisztet, a sót, a kakaót és végül óvatosan forgasd bele a keményre vert fehérjét is. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, öntsd bele a tésztát és süsd 185 fokon 25-30 perc alatt készre. Míg sül a tészta, kezdd el összefőzni a meggyet a cukorral, majd egy másik lábasban melegítsd fel a tejszínt. Amikor a meggy és a cukor elkezd sűrűsödni, adagold hozzá a tejszínhez és főzd tovább pár percet és tedd félre. A tejszín másik felét verd keményre a cukor másik felével. Ha minden kihűlt, rétegezd poharakba a hozzávalókat. Törj a pohár aljára egy kis piskótát, majd jöhet a meggyes krém, a tejszínhab és így folytasd míg a pohár tetejére nem érsz. Végül reszelj minden pohár tetejére a csokiból és mehet is a hűtőbe.