Napi recept: Ezt a könnyed nyári falatot mindenképp meg kell kóstolnod
Egy igazi mediterrán, nyári falattal készültünk mára, ami könnyed, mégis tápláló, ráadásul igazi mediterrán életérzéssel fűszerezi meg a nyári estéket. Egyszerűen tökéletes!
Ezeket láttad már?
Bruscetta
Hozzávalók: 1 bagett, 4 közepes paradicsom, 1 marék bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, reszelt mozzarella
Így készítsd el
Először készítsd el a paradicsomos feltétet. Mosd meg a paradicsomot, vágd apró kockákra, majd tedd egy tálba. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, reszeld bele a fokhagymát, tedd hozzá a bazsalikomot és jól forgasd össze. Ha teheted készítsd el legalább két órával hamarabb és tedd a hűtőbe. Így még jobban összeérnek az ízek. Amikor megvan a feltét, melegítsd elő a sütőt, szeleteld fel a bagettet. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Rakd rá a szeleteket, kend meg olívaolajjal és mehet a sütőbe. Miután szép ropogósak lesznek a kenyerek, halmozd rá a paradicsomos feltétet. Ha szeretnéd reszelt mozzarellát, vagy friss ricottát is tehetsz a tetejére.