Ez a málnás-csokis cupcake bombabiztos választás
Ez a málnás-csokis cupcake egyszerűen bámulatos. Az étcsoki és a málna párosban nem fogsz csalódni. Tökéletes ízélmény, szemet gyönyörködtető látvány, aminek senki nem tud ellenállni.
Ezeket láttad már?
Csokis-málnás cupcake
Hozzávalók: 10 deka vaj, 20 deka liszt, 2 tojás, 15 deka cukor, fél csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál kakaópor, 1 deci tej, 20 deka étcsokoládé
A krémhez: 20 deka málna, 2 deci tejszín, 10 deka cukor, negyed csomag expressz zselatin
Így készítsd el
Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Keverd ki a tojást cukorral, majd add hozzá a lisztes keverékhez. Olvaszd meg a vajat, mehet a tejjel együtt a masszához. Tördeld bele az étcsokit, töltsd muffin formákba és mehet a sütőbe 185 fokra húsz-huszonöt percre. Míg sül a tészta, készítsd el a krémet. Tegyél félre egy marék málnát a díszítéshez, a többit kezdd el főzni, folyamatosan adagold hozzá a cukrot. Amikor pépes állagot vesz fel, turmixold össze és szűrd át egy szűrőn. Tedd fel főzni a tejszínt, add hozzá a málnás turmixot és főzd addig míg sűrű nem lesz. Vedd le a tűzről, mehet hozzá negyed csomag expressz zselatinpor. Jól keverd el, várd meg, hogy teljesen kihűljön. Ha minden kihűlt, tedd a krémet habzsákba, nyomd a muffinok tetejére és díszítsd friss málnával.