Napi recept: ez a belga gofri fagyival az igazi
Nem véletlenül rajong mindenki a belgák egyik különleges édességéért. A gofri évszaktól függetlenül remek választás. Ilyenkor nyáron a hűsítő, fagyival és friss nyári gyümölcsökkel gazdagított változatát érdemes kipróbálnod.
Ezeket láttad már?
Házi gofri fagyival
Hozzávalók: 10 deka vaj, 25 deka liszt, 3 tojás, 2,5 evőkanál cukor, 1 csipet só, 10 deka élesztő, 2 deci tej, ízlés szerint áfonya, málna, ribizli, fagyi ízlés szerint
Így készítsd el:
Langyosítsd meg a tejet, morzsold el benne az élesztőt. Míg felfut az élesztő, szitáld a lisztet a tálba, add hozzá a vaj és a lisztes tej kivételével az alapanyagokat. Dolgozd jól össze, majd mehet bele a puha vaj és az az élesztős tej. Keverd csomómentesre robotgép segítségével, közben melegítsd elő a gofrisütőt. Halmozz tésztából a gépre, majd süsd szép aranybarnára a gofrikat. A tetejét szórd meg gyümölccsel, csurgasd meg pudinggal, vagy tálald fagyival. Minden feltéttel mennyei.