Napi recept: Egy örök ünnepi klasszikus - Karácsonyi csokis tekercs
A karácsonyi fatörzs nem véletlenül az egyik kedvenc desszert. A Az omlós piskóta, a puha krém és a különleges bevonata páratlan ízélményt ad. Próbáld ki te is!
Ezeket láttad már?
Karácsonyi tekercs
Hozzávalók a piskótához: 1,5 deci víz, 25 deka liszt, 20 deka cukor, 5 tojás, 2 teáskanál sütőpor, egy csipet só. A csokikrémhez: 15 deka cukor, 3 evőkanál holland kakaópor, 1 narancs héja, 20 deka vaj, 4 tojás. A bevonathoz: 2 deci tejszín, 20 deka étcsoki, 5 deka vaj
Így készítsd el
Kezdd a műveletet a piskóta elkészítésével, ehhez válaszd ketté a tojásokat, majd jól keverd ki a cukrot a tojássárgájával, add hozzá a sütőport, a vizet, majd szitáld hozzá kis adagokban a lisztet és jól forgasd össze. Verd kemény habbá egy csipet sóval a fehérjét. Óvatosan forgasd bele a masszába, majd öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 185 fokon 15-25 perc alatt készre. Miután kisült, vedd ki a tepsiből, tedd rá egy konyharuhára, majd óvatosan tekerd fel és hagyd így kihűlni. A krémhez jól keverd ki a tojásokat a kakaóval, a cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd vízgőz fölött főzd össze. Ha kihűlt, keverd hozzá a vajat és verd habosra az egészet. Ha kész, kend meg vele a piskótádat és tedd félre. A bevonathoz olvaszd meg a csokit a vajjal, add hozzá a tejszínt és főzd jól össze. Kend meg vele a piskóta tetejét.