Napi recept: Egészséges uzsonna, amit könnyedén beilleszthetsz a diétádba
Porkoláb Eszter dietetikus nagyon szereti a különféle olajos magvakat, jöhet a mandula, mogyoró, makadámdió, kesudió. Van hogy natúran, van, hogy fűszeresen. Uzsonnára a pikáns kesudióból vett ki nagyjából fél maréknyit, hozzá pedig egy almát szeletelt.
Ezeket láttad már?
Chilis kesudió + alma
Az egyik megoldás a nassolás túlzásba vitelére, ha csípőset választunk. Téged az se tart vissza? Sebaj, ez amúgy is egy tudatos rágcsa.
Hozzávalók: 400g sótlan kesudió, 2 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál chili szósz ( a mennyiség nagyban függ a chili szósz erősségétől, illetve, hogy mennyire szeretnéd, hogy csípjen. Én ezt használtam: 1 evőkanál lime vagy citromlé, 1 evőkanál datolya őrlemény, fél evőkanál zabpehely liszt, fél evőkanál tengeri só, 1 evőkanál szezámmag
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 160 fokra. A chili szósz hozzávalóit keverd össze egy tálban, majd keverd hozzá a kesudióhoz. Egyenletesen terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, és 10-15 perc alatt, gyakran megkeverve, süsd aranybarnára. Fogyasztás előtt hagyd teljesen kihűlni.