Napi recept: Egészséges reggeli Porkoláb Eszter dietetikus ajánlásával
Reggel 6:00 - edzés, aztán gyors fürdés, smink és pattanok is a farmerembe. 8:00-kor már gyártás megbeszélésen ülök és közben már nem kell azon agyalnom, hogy mi lesz a reggeli, mert szerencsére már előző este elkészítettem. Nagyjából így néz ki nálam egy rohanó reggel, amikor nincs érkezésem az első étkezést elkészíteni. Ilyenkor pedig jól jön a kedvenc éjjeli zabkásám őszi almás-fahéjas kivitelben.
Ezeket láttad már?
Reggeli, amikor a sütő helyett a hűtő dolgozik helyetted! Próbáld ki!
Almás pite-ízű átéjszáztatott zabkása
Hozzávalók: 1 piros alma kimagozva, nagyobb darabokra vágva, 1 érett banán, 1 bögre mandula tej, fél bögre Hester's Life 100 % Zabpehely, egy kanál Hester's Life Datolya őrlemény, 1 teáskanál őrölt fahéj
Így készítsd el
- Az almát a banánnal, a datolya őrleménnyel, fahéjjal és a mandula tejjel turmixold simára.
- Vegyél elő egy tálat, lehetőleg fedeleset, amit be tudsz majd rakni a hűtőbe. Mehet bele a zabpehely, majd öntsd rá az almás-fahéjas mandula tejet, és alaposan keverd össze.
- Tedd a hűtőbe éjszakára, vagy hagyd állni legalább 2 órát.
Tálalás előtt igazíts a sűrűségén, ha szükséges, - ha túl híg, tegyél bele egy kanál zabpelyhet, ha túl, sűrű löttyints hozzá még egy kevés mandula tejet. Ízlés szerint díszítsd friss gyümölccsel, magokkal.