Napi recept: édes-pikáns datolyagolyók Porkoláb Eszter dietetikus ajánlásával
Ezek a golyók a miso pasztától lesznek igazán különlegesek. Ha szereted a különleges sós-édes ízkombinációt, mindenképp próbáld ki!
Ezeket láttad már?
Odébb még az ebéd, és jó lenne majd nem farkaséhesen nekiesni. Abból csak habzsolás lesz. Ezért készítettem pár datolyagolyót, habár nem tudtam eldönteni, hogy tízóraira édeset vagy sósat egyek, ezzel a recepttel szerencsére nem is kellett.
Édes-pikáns datolyagolyók
A datolyagolyók általában tömények és édesek. Most egy olyan receptet hoztunk, amiben a sós íz is szerepet kap a misonak köszönhetően. A miso paszta egy magas fehérje és ásványianyag tartalmú alapanyag, mely erjesztett szójababból készül és a japánkonyha egyik kötelező darabja. Intenzíven sós és egyedi íze igazán karakteressé, mégis kellemessé teszi ezeket a kedves kis golyókat. Az elkészítés végtelenül egyszerű, még aprítógép sem kell hozzá, csak az alapanyagok és a két kezed! Hűtőben napokig tárolható, persze csak ha marad!
Hozzávalók: 60g Hester’s Life Datolya őrlemény, 50g Hester’s Life Zabpehelyliszt, 10g útifű maghéj, 110g zabital, 25 g puffasztott quinoa, 1 teáskanál miso paszta, 1 csipet őrölt szerecsendió
Így készítsd el
- Minden hozzávalót mérj ki és alaposan gyúrd össze
- Formázz a tésztából kb. 1 cm átmérőjű golyókat.