Napi recept: Alma új köntösben, így még biztos nem kóstoltad
Az édesség nem azt jelenti, hogy tobzódnia kell a cukortól. Erre a hétre csupa olyan finomsággal készülünk, ami cukormentes és önmagában, vagy természetes édesítőszerrel is pazar élvezet lesz fogyasztani. Kezdd a hetet ezzel az almás édességgel.
Ezeket láttad már?
Csokis alma
Hozzávalók: 2 nagy szem alma, pár csepp citrom leve, 1,5 deci tejszín, 1 tábla keserűcsoki, pirított mogyoró, mandula vagy dió, 2 evőkanál eritrit, hurka- vagy jégrkém pálcikák
Így készítsd el
Mosd meg az almákat, középen távolítsd el a magjukat. Vágd karikákra, majd locsold meg mindet egy kis citromlével, így nem fog megbarnulni. Tedd hűtőbe és készítsd el a csokibevonót. Melegítsd fel a tejszínt, vigyázz ne forrjon fel, majd törd bele a csokit, add hozzá az eritritet és főzd addig, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni. Amikor kész, szúrd az almákat pálcikákra és óvatosan forgasd bele a csokiba. Helyezd tálcákra, majd szórd meg apróra zúzott mogyoróval, mandulával vagy esetleg dióval. Rakd vissza a hűtőbe, míg teljesen meg nem dermed a csoki