Napi recept: avokádós, tojásos szendvics lazulós napokra
Ez a pazar avokádós, tojásos reggeli fejedelmi lakoma. Kifejezetten jól fog esni a lazulós, pihenős vasárnapokon.
Ezeket láttad már?
Avokádókrémes szendvics tojással
Hozzávalók: két szelet kenyér, 2 tojás, olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ecet Az avokádókrémhez: 2 érett avokádó, 1 közepes paradicsom, 1 közepes lilahagyma, só, bors, 1 teáskanál lime, friss koriander, olívaolaj,
Így készítsd el
Vágd ketté az avokádókat, kapard a belsejüket egy tálba. Törd össze villával, tedd félre. Pucold meg a hagymát, vágd apró darabokra. Add az avokádóhoz, mehet hozzá az apróra vágott paradicsom is. Sózd, borsozd, locsold meg a lime levével, fűszerezed az apróra vágott korianderrel és pár csepp olívaolajjal. Ha kész, forgasd jól össze, tedd a hűtőbe. A kenyereket kend meg olívaolajjal, tedd pár percre a sütőbe. Közben forralj vizet, rakj bele egy evőkanál ecetet. Üsd egy leveses merkanálba a tojást, majd óvatosan engedd a vízbe, főzd kettő percig. Az ecet hatására a fehérje szépen a sárgája köré fonódik. Végezd el ezt a műveletet hasonlóan a másik tojással is. Ezután dörzsöld át a kenyereken párszor a fokhagymagerezdet, halmozz rá az avokádókrémből, majd mehet a tetejére a tojás.