A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha téged kikapcsol, és nyugtat, hogy megsütsz valami finomságot, akkor itt az ideje elkészíteni Márk Szonja Almás-mézes barheszét! A csodakalács elkészítéséhez minden infót megosztott velünk Szonja, de sok más finomság receptjét is megtalálod az Édesem süteményei (Boook Kiadó) című könyvben is. Ha pedig követed Instagram (@edesem) oldalát, akkor azonnal értesülhetsz a legújabb finomságokról, amit akár ajándékba is elkészíthetsz annak, akit a legjobban szeretsz.

A legfinomabb barhesz, amit valaha kóstoltál - Készítsd el az ünnepekre
Fotó: Getty Images

Jöjjön a recept, illetve az elkészítés leírása, és egy videóban azt is megmutatja Szonja, hogy kell tökéletes, kerek barheszt fonni.

Almás-mézes barhesz

Hozzávalók a tésztához: 100 ml+150 ml langyos víz, 20 g friss élesztő, 1 evőkanál + 3 evőkanál méz, 500 g búzafinomliszt, 1 teáskanál só, 60 ml étolaj (vagy kókuszolaj/olivaolaj), 1 tojás, 2 alma, megpucolva, felkockázva, 1-2 csepp citromlé

Hozzávaló a kenéshez: 1 tojás, kikeverve

Hozzávaló a díszítéshez: 30 g mandulapehely

Legyen kéznél minden, hogy csak a sütésre kelljen koncentrálnod!

1. Morzsold el az élesztőt 100 ml vízben, majd adj hozzá 1 evőkanál mézet, szórd meg a tetejét kevés liszttel, és tedd meleg helyre. Várd meg, amíg felhabosodik, akkor lesz használható.

2. Keverd el a lisztben sót, öntsd bele az olajat, üsd hozzá a tojást, és tedd a tálba a felfuttatott élesztőt a maradék vízzel együtt. Gyúrj belőle szép, fényes, sima tésztát.

3. Szórj lisztet egy tál aljába, tedd bele a tésztát, és lisztezd a tetejét is. Fedd le a tálat frissentartó fóliával, vagy egy konyharuhával, és pihentesd meleg helyen.

4. Facsarj citromlevet a felkockázott almára. Borítsd a tésztát lisztezett deszkára, lapítsd ki a kezeddel. Az egyik felére szórd rá az alma felét, majd hajtsd rá a tészta üres felét. Megint lapítsd ki, és ismételd meg a szórást és hajtást. Keleszd még fél órát.

Márk Szonja Édesem süteményei Boook Kiadó

5. Ha megkelt a tésztád, már dolgozhatsz is vele. Mérd le a súlyát, és attól függően, hogy milyen fonatpt szeretnél (pl. sima hármas, vagy kerek négyest), oszd egyenlő részekre és fond meg a tésztát. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és kend le a tetejét tojással.

6. Keleszd meleg helyen fél órán át, közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

7. Végül újra kend át a tészta tetejét tojással, szórd meg mandulapehellyel, és süsd 30 percig.

Itt videóban is láthatod az elkészítését:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)