Napi leves: Így készítsd el a nagymamád verhetetlen gombalevesét
A napokban eszembe jutott, hogy mennyire imádtam a nagymamám gombalevesét, így gyorsan fel is hívtam (mondván, hogy minden alapanyagom van hozzá), hogy árulja el a receptet. Természetesen nem lett olyan finom, mint az övé, de hát tudjuk, hogy olyat senki nem tud csinálni, mint a nagymamája.
Ezeket láttad már?
Mindenesetre nagyon finom lett! Íme a hozzávalók:
Léhez:
Galuskához:
- 1 db tojás
- 3-4 púpozott evőkanál liszt
- szükség esetén egy kis víz
Így készítsd el:
A hagymát kezdd el pirítani, majd 2-3 perc múlva dobd rá a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Körülbelül 10 perc elteltével a (megmosott, felszeletelt) gombát is hozzáadjuk. Egészen addig pirítjuk őket, amíg a gomba vizet nem ereszt - ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát. Ezt követően kicsit tovább főzzük, amíg kicsit elpárolog a víz. Miután ez megtörtént felöntjük vízzel (ki, hogy szereti - ha sűrűbben akkor kevesebb víz is elég. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, megvárjuk amíg felforr. Forrás után még kicsit főzzük, amíg teljesen meg nem puhulnak a zöldségek.
Eközben elkeverjük a lisztet a tejföllel egy nagyobb tálban. Amikor már csomómentes, hozzáadunk a forró léből egy merőkanállal és úgy is elkeverjük. Majd adhatunk hozzá még levet, majd ezt az egyveleget óvatosan visszaöntjük a levesbe, hogy csomómentes legyen.
A galuskatésztát kikeverjük a hozzávalókból, és egy vizes kanál segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc múlva, amikor a nokedlik feljöttek a tetejére, kész is!