Mutatjuk a legfinomabb krémeket, amiket pár perc alatt elkészíthetsz
Nem kell sokat agyalnod, hogy mivel lepd meg a barátaidat az esti partira, ha van néhány alapanyag a hűtődben. Elég néhány mennyei mártogatós krémet összedobnod, némi zöldséggel vagy pirítóssal kísérve és az elismerés nem marad el.
Ezeket láttad már?
Padlizsánkrém
Hozzávalók: 2 db padlizsán, tejföl, majonéz, 1 gerezd fokhagyma, frissen őrölt bors, kevés olívaolaj, só
Így készítsd el
Dobd bele egy tepsibe a padlizsánokat, szurkáld meg egy villával és locsold meg pár kanál oliva olajjal. Süsd húsz percet a sütőben. Ha elég puha könnyedén le tudod húzni a héját. Ezután rakd bele egy turmixgépbe, adj hozzá két-három evőkanál tejfölt, ízlés szerint majonézt, sót, borsot és ízlés szerint fokhagymát. Turmixold pépesre, majd tedd a hűtőbe.
Citromos tonhalkrém
Hozzávalók: 2 db tonhalkonzerv, 1 db lilahagyma (közepes), 1 dl majonéz, 1 kisebb citrom leve, fél csokor petrezselyem,bors, só
Így készítsd el
Vágd apróra a petrezselyemzöldet és a lilahagymát. Csepegtesd le a tonhalat, majd tedd egy tálba. Dolgozd össze alaposan az összetevőkkel, majd tedd fél órára a hűtőbe
Juhtúrós körözött
Hozzávalók: 20 dkg juhtúró,20 dkg tömlős sajt, 20 dkg teavaj, 2 fej nagyobb vöröshagyma, 2 csokor snidling, 2 evőkanál csípős dijoni mustár, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt bors, só
Így készítsd el
Tedd egy tálba, majd nyomkodd jól össze az áttört túrót, vajat, tömlős sajtot. Add hozzá a reszelt vöröshagymát, pirospaprikát, köményt, borsot, dijoni mustárt és forgasd át az egészet. Szórj rá finomra vágott snidlinget és ízesítsd sóval, ízlés szerint, majd hagyd állni a hűtőben.