Mutatjuk a legfinomabb csirke-steaket
Egy klasszikus, de ugyanakkor mégis pazar csirkés fogást mutatunk ma neked, amit ha egyszer megkóstolsz biztosak vagyunk benne, hogy mostantól így fogsz készíteni. A legjobb eredményt akkor éred el, ha mindezt grillen a friss levegőn dobod össze. Vigyázz, nem tudod abbahagyni.
Ezeket láttad már?
Csirke-steak burgonyával
Hozzávalók négy személyre: 1 kg csirkemellfilé, 4 evőkanál dijoni mustár, olívaolaj, só, bors, fél citrom leve, 2 evőkanál méz, 3 gerezd fokhagyma, másfél kiló burgonya vagy tetszés szerint zöldség
Így készítsd el
Mosd meg a húst, távolítsd el a kényesebb részeket. Vágd szép egyenletes szeletekre, majd sózd meg és készítsd el a pácot. Keverj össze egy tálban két deci olívaolajat, a citrommal, ízlés szerint a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a mézzel és a mustárral, ezután tedd bele a húst, hagyd benne legalább egy órát. Süsd meg grillen mindkét oldalát, míg szép barna nem lesz, ha igazán fokozni akarod az ízeket dobj rá pár szelet mozzarella sajtot is a húsokra. A krumplit vagy a zöldségeket a húshoz hasonlóan mosd meg, szeleteled fel, fűszerezd kedvedre, majd süsd meg a grillen.