Mutatjuk a avokádókrémes szendvics felturbózott változatát
Felejtsd el a klasszikus szalámis-sajtos szendvicset, vigyél egy kis csavart ebbe a műfajba is. Ezen a héten mennyei alternatívákat mutatunk. Figyelj csak!
Ezeket láttad már?
Avokádókrémes, tojásos szendvics
Hozzávalók: 1 nagy érett avokádó, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, pár csepp citrom leve, 3 kiskanál tejföl, 2 szelet kenyér, olívaolaj, két kiskanál ecet, 1 tojás
Így készítsd el
Először készítsd el az avokádókrémet. Hámozd meg, távolítsd el a magját és nyomkodd össze egy villával. Egy fokhagymanyomón törd át a fokhagymát, add az avokádóhoz, majd mehet hozzá a tejföl, egy kis só, bors és pár csepp olívaolaj. Keverd jól össze, tedd félre. Forralj vizet egy lábasban, add hozzá az ecetet, egy másik edényben pedig forralj sós vizet. Üsd fel egy szedőkanálba a tojást, tedd bele forrásban lévő ecetes vízbe és egy másik kanál segítségével, szépen hajtsd rá a fehérjét a sárgájára. Ha kész, gyorsan mártsd bele a sós vízbe. Végül nincs más dolgod, pirítsd meg a kenyereket, kend meg az avokádókrémmel, halmozd rá a tojást és végül a másik szelet kenyeret is.