Mindent-bele karácsonyi gyümölcskenyér, ahogy még soha nem kóstoltad
Már nem kell sokat aludni karácsonyig! Varázsold új köntösbe a tradicionális finomságokat néhány szuper trükkel. Meglátod megéri kísérletezni.
Ezeket láttad már?
Cukormázas karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók: 40 deka aszaltgyümölcs, 2 deci tej, 10 deka liszt, 10 deka kókuszreszelék, 5 deka cukor, fél kávéskanál fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamon, szerecsendió, 2 tojás, 1 marék mandula, 15 deka étcsokoládé, 1 deci rum, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja, 10 deka vaj A tetejére: 1 narancs leve, 20 deka porcukor
Így készítsd el
Vágj apróra minden gyümölcsöt, öntsd rá a rumot és a tejet, majd hagyd legalább fél órát állni. Egy nagy tálba tedd bele a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a kókuszt. Add hozzá a tojásokat és az olvasztott vajat is. Jól dolgozd össze, amikor összeállt a massza, add hozzá az apróra vágott csokit és a beáztatott gyümölcsöket is. Tedd az így kapott masszát egy kivajazott torta- vagy kuglóf formába és süsd 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre. Miután megsült a tészta, vedd ki a sütőből, tedd félre és készítsd el a mázat. Facsard ki a narancs levét, add hozzá a porcukrot, keverd jól el, majd óvatosan egyengesd el a kihűlt sütemény tetején.