Mindenmentes farsangi fánk, ahogy te szereted
Szerencsére ma már nem kell lemondanod az édes élvezetekről azért, mert valamilyen ételérzékenységed van. Az alábbi variáció tökéletes alternatíva lehet, ha nem akarsz lemaradni a farsangi fánk adta élvezetekről.
Ezeket láttad már?
Mentes fánk
Hozzávalók: 40 deka gluténmentes liszt, 3 deci kókusztej, 3 evőkanál eritrit,1 csomag gluténmentes sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 2 teáskanál útifűmaghéj, olaj, cukromentes lekvár vagy mogyorókrém, gyümölcs
Így készítsd el:
Futtasd fel a tejben az élesztőt, majd tíz perc letelte után, tedd a többi alapanyaggal egy tálba és dolgozd jól össze. Hagyd legalább fél órát pihenni, amikor letelt az idő, nyújtsd ki egy lisztezett deszkán. Formálj korongokat és pihentesd a tésztát további tíz percig. Süsd ki a fánkokat forró olajban. Fogyaszd cukormentes lekvárral, mogyorókrémmel, pudinggal, gyümölccsel