Puha mézeskalács szelet, amiben biztosan nem fogsz csalódni
Gondold újra a klasszikus mézeskalácsot ezzel a rendkívül egyszerű, de annál pompásabb finomsággal. Annyira krémes és puha, egyszerűen nem lehet vele betelni, a gránátalma pedig csak fokozza az ízélményt. Próbáld ki te is!
Ezeket láttad már?
A legjobb dolgokon mindig félünk változtatni, vagy tökéletesen feleslegesnek gondoljuk megpiszkálni azt, ami működik. Majd szépen lassan ráununk a régi ízekre és textúrákra. A megoldás? Egy csipetnyi bátorság és kíváncsiság! Kezdd a kísérletezést ezzel a mézeskalács szelettel - mutatjuk a trükkjeit!
Gyors mézeskalács szeletek
Hozzávalók a tésztához
- 30 dkg liszt
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (őrölt gyömbér, őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg)
- 1 teáskanál sütőpor
- 17 dkg vaj
- 20 dkg barna cukor
- 60 ml méz
- 1 tojás
- 2 teáskanál vaníliaaroma
Hozzávalók a mázhoz
- 15 dkg vaj
- 25 dkg natúr krémsajt
- 30 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Hozzávalók a tetejére
- 1 gránátalma magja
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy kb. 32 X 28 centi tepsit. Keverd össze a lisztet a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport, egy csipet sót. Dolgozd össze egy keverőtálban a vajat, a barna cukrot, a mézet, majd add hozzá és simítsd el. Süsd 15-20 percig, majd hagyd kihűlni. Egy keverőtálban keverd össze a vajat és a krémsajtot, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliát. Kend a krémet a kihűlt alapra, szórd meg a gránátalma maggal, majd vágd szeletekre, és rakd hűtőbe fél órára.
A recept eredetileg a 2021-es GLAMOUR karácsonyi mellékletében jelent meg.