Mentes és finom? Nem lehetetlen!
Ne gondolod, hogy egy speciális összetevőkből álló süti ne tudna vetekedni a hagyományossal. Ez a gesztenyés mentes finomság tökéletes desszert lesz az ünnepi szezonra.
Ezeket láttad már?
Az elmúlt években még nagyobb az érdeklődés a különböző mentes élelmiszerek iránt. Szerencsére egyre több gasztronómiai egység kínál lehetőséget azoknak, akik valamilyen érzékenység miatt speciális étkezésre szorulnak. Miért kellene lemondani egy finom édességről, ha alternatív módon is el lehet készíteni? Fazekas Ádám a DIVINE Cukrászda tulajdonosa a saját speciális étkezési szokásait és a fenti szemléletet figyelembe véve nyitotta meg cukrász testvérével, Zsófival a kifejezetten mentes édes- és sós finomságokra specializálódott sütizőjét Budapest belvárosában. Ha teheted rendelj tőlük az ünnepekre egy-két cukormentes finomságot divine.hu oldalon
Gesztenyés torta
Hozzávalók a tésztához: 25 deka natúr gesztenye, 12,5 deka glutén- és cukormentes keksz, 20 gramm édesítő
a középső krémhez: 3 deci laktózmentes tej, 35 gramm vaníliapuding, 2 tojás sárgája, 30 gramm édesítő, 2 db tojásfehérje, 40 gramm édesítő, 10 gramm zselatin
a tetejére: 330 milliliter laktózmentes tejszín, 35 gramm kakaópor, ízlés szerint rum, 40 gramm édesítő, 5 gramm zselatin
Így készítsd el:
Tedd egy tálba a tészta összetevőit, gyúrd össze, majd nyomkodd egy formába, rakd a hűtőbe. A középső krémhez áztasd be a zselatint. Mérj ki egy főzőedénybe minden más alapanyagot, kivéve a tojásfehérjét és a negyven deka édesítőt, majd főzd krémmé. Add hozzá a felfőzött krémhez a beáztatott zselatint. Verd a tojásfehérjét habbá, add hozzá az édesítőt, majd keverd ezt is krémhez. Rétegezd a gesztenyés alapra, hagyd dermedni a hűtőben legalább egy-két órát. A felső krémhez áztasd be a zselatint, egy másik tálban verd fel a tejszínhabot, add hozzá a kakaóport és az édesítőt. Végül tedd hozzá a zselatint is, majd öntsd az egészet a torta tetejére. Hagyd legalább egy éjszakát állni a hűtőben és utána szeletelheted is.
A cikk eredetileg a GLAMOUR 2020. novemberi számában jelent meg.