Ragacsos, csokis, igazi ízbomba ez a mentes brownie
Ha igazi édesség-fanatikus vagy, valószínűleg egyetértesz azzal, hogy a brownie-nak egyszerűen nincs párja a világon. Ezen a héten csupa mentes desszerteket mutatunk, jöjjön hát elsőként az egyik legfinomabb tej-glutén- és cukormentes brownie receptje. Fogyaszd minél több málnával, felejthetetlen ízélményben lesz részed.
Ezeket láttad már?
Mentes brownie
Hozzávalók: 100 mandulaliszt, 120 gramm jó minőségű legalább 70 százalékos étcsokoládé, 4 evőkanál holland kakaópor, 100 gramm kókuszvaj, 3 tojás, 1 csipet só, egy mokkáskanál sütőpor, 25 gramm eritrit, 2 mokkáskanál vaníliaaroma. A tetejére: 200 gramm friss málna
Így készítsd el
Olvaszd fel vízgőz fölött a csokit a vajjal, majd verd habosra a tojást az eritrittel. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ezután add hozzá a kókuszlisztet, és a többi hozzávalót. Keverd jól el, majd csurgasd bele a vajas olvasztott csokit is. Keverd jól el a masszát, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd óvatosan oszlasd el benne a tésztát. Vedd vissza a hőfokot 165 fokra, helyezd a tepsit a sütőbe. Süsd kb. 20 percig, de közben folyamatosan ellenőrizd. Tálald friss málnával, vagy akár fagyival.