Mennyei ribizlis-sárgabarackos süti a meleg délutánokra
A legjobb dolog a nyárban, hogy friss idénygyümölcsökből készíthetsz fenséges desszerteket, anélkül, hogy a fagyasztó mélyére kellene nyúlnod a kedvenc gyümölcsödért. Próbáld ki ezt a fenséges ribizlis-sárgabarackos prószát, ami nemcsak istenien finom, de roppant könnyű elkészíteni is!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 20 szelethez: 40 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl joghurt, 6 sárgabarack, 15 dkg ribizli
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tepsit (30 x 24 cm) kend ki vékonyan vajjal, és szórd meg liszttel. Szórd a lisztet egy tálba, keverd el benne a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat. A joghurtot keverd simára a tojásokkal, a cukrokkal. A két részt forgasd össze, keverd simára majd az egészet egyengesd el az előkészített tepsiben. A megtisztított barackokat vágd félbe, magozd ki, egyenletesen borítsd a sütemény tetejére. Szórd meg a ribizlivel, süsd a sütőben kb. 45 percig. Érdemes tűpróbát végezni. Ha kész, hagyd kihűlni, majd kínáld egy kevés porcukorral meghintve.