Mennyei málnás túrótorta, amit könnyű elkészíteni!
Megérkezett a szezon kedvenc málnás-mákos finomsága! Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik ódzkodnak a sütéstől, főleg a tortakészítéstől, mert könnyen el lehet rontani, akkor oda a meglepetés ereje, és valljuk be, sokszor jobban néznek ki, mint amilyen finomak is. Szerencsére ez a tortarecept nem fog gondot okozni, mert az elkészítése nagyon könnyű, az íze pedig mennyei!
Ezeket láttad már?
Túrós máktorta
Hozzávalók 12 szelethez: 4 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 15 dkg darált mák, 7 dkg darált mandula A krémhez: 2,5 dl tejszín, 50 dkg túró, 10 dkg porcukor, fél citrom leve, 5 lapzselatin. A málnazseléhez: 30 dkg málna,1 teáskanál porcukor, 3 lapzselatin. A tetejére: 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 csomag habfixáló
Így készítsd el:
Bélelj ki egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Válaszd szét a tojásokat, verd kemény habbá a fehérjét a cukorral és a csipet sóval. Ezután keverd habosra a vajat a tojássárgájával és a porcukorral. Egy másik tálban keverd el a darált mákot és a mandulát, és a tojáshabbal együtt forgasd a vajas masszához, majd töltsd a formába és süsd meg.
Ha megvagy, verd habbá a krémhez a tejszínt. Közben keverd el a túrót a porcukorral, majd forgasd bele a tejszínhabot. Áztasd be a zselatint, és oldd fel a citromlében. Adj hozzá egy-két evőkanál krémet, dolgozd össze az egésszel, öntsd a kihűlt piskótára és tedd be egy-két órára a hűtőbe. Míg pihen a torta, melegítsd össze a málnát a porcukorral, majd passzírozd át, és kissé melegítsd fel. Oldd fel benne a zselatint, majd ezt is öntsd a tortára és hűtsd tálalásig néhány órát. A tetejére verd a tejszínt kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval, és nyomj habrózsákat belőle a tortára.