Melegedj át ezzel az isteni gombakrémlevessel!
Melegedj át ezzel a csodás krémlevessel és felejtsd el a hideget!
Ezeket láttad már?
Gombakrémleves
Hozzávalók: 20 deka csiperke, 20 deka laskagomba, 15 deka vaj, 1 kis fek hagyma, 1 fej krumpli, só, bors, fél deci olívaolaj, 2 deci tejszín, 2 deci alaplé, 1 kis csokor petrezselyem, pár szelet kenyér, tíz deka reszelt parmezánsajt
Így készítsd el:
Vágd apróra a gombát, a krumplit és a hagymát. Utóbbit dinszteld meg a vajon egy fazékban. Dobd rá a szeletelt gombát, krumplit, az apróra vágott petrezselymet is, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezd ízlés szerint, mehet hozzá az alaplé is. Ha teljesen megfőttek a zöldségek, vegyél ki pár szem gombaszeletet a díszítéshez, a többit turmixold le. Tedd vissza a gázra, add hozzá a tejszínt, pár csepp olívaolajat és főzd tovább tíz percet. Közben kenj meg néhány szelet kenyeret olívaolajjal, szórd meg sajttal és süsd meg a sütőben. Tálald a forró levessel.