Megkóstoltuk Steiner Kristóf mennyei vegán hamburgerét
Mindig is imádtuk a Burger Market mennyei hamburgereit, melyet néhány hónapja a budapesti Király utca mellett az Árkád Bevásárlóközpontban is megízlelhetsz. A Burger Market hisz benne, hogy a környezettudatosságnak egyre nagyobb szerepet kell kapnia a vendéglátásban is. Ahogy egyre többen térnek át részben vagy fokozatosan a növényi alapú étkezésre, a Burger Marketben szeretnének ízletes alternatívát kínálni mindenkinek.
Ezeket láttad már?
A Beyond Meat az elmúlt egy év során világszerte új szintre emelte a növényi alapú burgereket - a 100% vegán, borsó és rizsfehérjéből, kakaó és kókuszvajból, burgonya és alma keményítőből, céklalével és szárított gránátalmával készülő "nem-hús" pogácsa a Burger Marketbe is megérkezett.
A street food étterem vegán kínálatát Steiner Kristófot álmodta meg, aki három bestseller szakácskönyvvel, teltházas főzőkurzusokkal és pop-up vacsorákkal- Tel Avivtól Cipruson át Londonig és persze Budapestig- büszkélkedhet, mondhatni elválaszthatatlanul eggyé vált a neve a vegán életmóddal. Kristóf célja megmutatni, hogy a veganizmus és a hedonizmus nem egymás ellentétei, hanem kéz a kézben járnak.
"Amikor a Burger Market felkért, hogy álmodjam meg a tökéletes íz és textúra-harmóniát a Beyond Meat köré, azonnal a klasszikus, amerikai burgerre gondoltam, ám határozott célom volt a megszokott ízvilágot szokatlan alapanyagokkal ellenpontozni. Így született meg a füstöltpaprikás szaft, a kukorica cheddar "nem-sajt" szósz, a lyoni sárgarépa chips, az ecetes gyöngyhagyma, és friss rukkola mennyei harmóniája, puha vegán buci ölelésében. A megálmodott receptúrát a Burger Market séfjével, Götz Zsolttal fejlesztettük tökélyre, merem állítani, hogy a vegánok és vegetáriánusok mellett a mindenevők legnagyobb kedvence is lehet."-meséli Kristóf
Kóstold meg te is és merülj el a különleges ízvilágban! Nézd meg a további kínálatot a burgermarket.hu oldalon!